Rada KBS pre rodinu zverejnila podnety pre kňazov a rodiny na prežívanie pôstu

V súvislosti s vojnovým konfliktom na Ukrajine a v kontexte 40 dní svätého pôstu členovia Rady KBS pre rodinu v spolupráci s odborníkmi pripravili niekoľko inšpirácií a tipov pre praktické prežívane svätého pôstu v priestore rodiny a farnosti.

Rodičia sa zo dňa na deň ocitli pred novým druhom otázok svojich detí. Mnoho článkov o tom ako rozprávať s deťmi o vojne už bolo publikovaných, takisto vzniklo viacero charitatívnych a humanitárnych iniciatív. Členovia Rady pre rodinu sa zamerali na zozbieranie tipov a podnetov pre kňazov vo farnostiach, ktoré môžu ponúknuť ako inšpiráciu na prežívanie pôstneho obdobia rodinám aj v kontexte vojnového konfliktu na Ukrajine.

Podnety možno vsadiť aj do kontextu troch skutkov pokánia, ktoré navrhuje evanjelium Popolcovej stredy (modlitba, pôst, almužna). Práve v tomto období môžu byť tieto skutky pokánia veľmi hmatateľné, čo možno využiť aj pre formáciu a duchovnú obnovu rodiny.

Na stránke rodina.kbs.sk môžu kňazi a rodičia nájsť viaceré inšpirácie a rady odborníkov ako tému vojny komunikovať v priestore rodiny i farnosti. Kňazi môžu nájsť viacero podnetov na reflexiu i uchopenie témy v živote farnosti i v pastoračnej orientácii. Rodičia môžu nájsť viaceré knižné tipy, ktoré im môžu pomôcť otvoriť aktuálne témy s deťmi skrze príbehy. V závere sú v ponuke viaceré užitočné odkazy, ktoré budú priebežne dopĺňané. Akékoľvek ďalšie podnety a tipy Rada pozýva pridávať na Facebooku Rady KBS pre rodinu.

zdroj: tkkbs.sk